Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov – pomiri se s Gospodinom!

Slika ispovijedOdbrojavamo dane do Božića. U vremenu smo došašća i priprave za najradosniji kršćanski blagdan. Što znači pripraviti se? Pripremiti bogatu trpezu, okititi božićno drvce, lijepo se dotjerati... sve su to oblici pripremanja za nešto. Ali, adventska/božićna priprava podrazumijeva nešto drugo.

Trebamo očistiti svoje srce da bismo mogli primiti Gospodina u svoj dom. Kao kada nam dolaze gosti, spremamo kuću da bismo ih dočekali u ljepoti i mirisu. Što je s našim domovima srdaca, je li se nakupilo prašine? Možda trebamo obrisati, očistiti i namirisati svoje srce da dočekamo najboljega Gosta. Ne zaboravi da je prvi tjedan adventa, tjedan nade koja nas podsjeća – Gospodin dolazi.

Zato, mladi čitatelju, spremi svoje srce za svoga Boga i pomiri se s njim u sakramentu Svete ispovijedi. To je današnji izazov, današnji zadatak! Ako već nisi otišao na zornicu, dođi Gospodinu večeras u slavlju svete mise i susretni se s Njim oči u oči, da obriše prašinu koja se nakupila. Neka ti je sretan i blagoslovljen današnji dan adventa!

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE