Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov: Budi nekome poklon

Poklon 2Dragi čitatelju, sretan ti današnji svetac, sveti Nikola! Nadamo se da si darovan, i da si darovao jutros na prozoru. Kada kažemo poklon, obično pomislimo na nešto materijalno, nešto vidljivo i opipljivo što primamo u ruke. Obično nas takvi pokloni raduju, osjećamo da smo vrijedni nečije pažnje i da ono što primamo, ima i jednu prijateljsku, značajniju vrijednost. Promišljajmo malo o darivanju danas na svetoga Nikolu koji je, između svojih vrlina, bio poznat i po tome što je potrebitim ljudima tajno ostavljao novac.

Što ja ostavljam tajno? Vičem li glasno o onome što dajem? Ili slušam Isusove riječi iz Svetoga Pisma: „Neka ti ne zna ljevica, što čini desnica, da tvoja milostinja bude u tajnosti“ (Mt 6,3).
Što darujem, i kako darujem? U vremenu došašća pripremamo se za Kristovo rođenje. Kako nam se On darovao? Bezuvjetno, u hladnoći i štali, a opet pun ljubavi zbog toga što je poklon nekome. Isus je najljepši poklon koji možemo dobiti danas, koji možemo dobiti bilo kada u životu. Budi poklon nekome, kao što je Isus tebi. Vidljivi pokloni su lijepi, ali darovati vrijeme drugome, osmijeh, savjet ili razgovor, pokloniti zagrljaj, prihvatiti nekoga – to su neprocjenjivi pokloni. Pokaži danas svome bližnjemu da misliš na njega tako što ćeš mu darovati sebe i ono što nosiš u sebi, a za to nisu potrebni novci. Budi ponizni čuvar Kristove štalice i daruj Boga kojega nosiš u sebi.

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE