Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov: Pođi na misu!

Podi na misuDragi čitatelju, evo, bliži se kraj prvoga tjedna adventa koji simbolizira nadu. Već u nedjelju palimo drugu adventsku svijeću koja u nama nastoji probuditi vjeru podsjećajući nas da ne zaboravimo pripraviti put Gospodinu. Nadamo se da uspješno ispunjavate svoja obećanja koja ste donijeli u ovom posebnom vremenu, te da se trudite ispuniti i izazove na koje vas pozivamo.

Po novinama i društvenim mrežama možemo promatrati toliko okićenih gradova, sve bliješti i sjaji od lampica i ukrasa. Sve je to neki način slavlja i pripreme. No, ne dopustimo da nam toliko svjetla zamagli pogled na istinsko Božićno svjetlo – Krista. Danas Matejevo evanđelje govori o dva slijepca koja, vjerujući u Gospodina, ozdravljaju. Mi kršćani ne smijemo postati slijepi za Kristovo svjetlo zbog svega onoga što bliješti oko nas. Započinji svoj dan molitvom i misom zornicom. To je najljepši način koji će ti pomoći da prepoznaš pravi sjaj. Gospodin te zorom zove da mu dođeš i započneš svoj dan s njim, ozdravljajući tvoje oči i srce od zaslijepljenosti. Vjeruj da te Isus može osloboditi i ozdraviti u Euharistiji, zato pođi danas na svetu misu i reci svome Bogu: Otvori oči mog srca...

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE