Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov: Zapleši i zapjevaj!

djeca plesuS trećom nedjeljom adventa, dan po dan otvaramo ovaj virtualni kalendar iza kojega se kriju svakodnevni izazovi na koje vas pozivamo. Jučer smo se podsjetili da je ovo tjedan radosti te pisali o posebnoj toplini srca u ovim hladnim zimskim danima. Na što pomislimo kad kažemo radost? Vjerojatno svatko ima neku svoju definiciju ili svoj osobni doživljaj radosti. To može biti smijeh, molitva, suze, zagrljaj, ples, pjesma...

Zaigrati i zaplesati pred Gospodinom je izraz hvale i radosti zbog Božje ljubavi darovane čovjeku. Danas zapleši i zapjevaj. Raduj se u Gospodinu uvijek, kao što to kaže sveti Pavao. Često molitvu shvaćamo samo kao izgovaranje konkretnih riječi upućene Bogu. Često se ograničavamo u zamišljene oklope da ne bismo iskazali pjesmom našu molitvu. Sveti Augustin kaže da onaj tko pjeva, dvostruko moli. S tom misli, on ne umanjuje važnost osnovnih molitava koje upućujemo, već na to nadograđuje i pjesmu kao iskazivanje hvale u molitvi i dijeljenje radosti s Onim pred kojim stojimo.
Danas pjevaj, uživaj u lijepoj božićnoj glazbi, ako imaš priliku, zapleši – možda sam, možda s nekim. Ali, raduj se pjesmom i zahvaljuj Gospodinu pjesmom!

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE