Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov: Žrtvuj svoje potrebe kroz milost posta

postDanas posti!

Iako se korizmeno vrijeme više povezuje sa žrtvom, postom i odricanjem, o istome treba razmišljati i djelovati i unutar predbožićnog vremena. Kad kažemo korizma, mislimo na post, kad kažemo došašće, mislimo na radost. No, radosti nema bez posta, i posta nema bez radosti.

Crkva definira post kao vanjsko odricanje od jela i pića. Znak je unutarnje pokore kojoj je cilj duhovno obraćenje čovjeka, povratak Bogu i raskid s grijehom. Kad čovjek posti i moli, treba vjerovati da ga Bog čuje, da uslišava njegove molbe. Post je rast i samoizgradnja vlastitoga sebe – predivan čin odricanja sebe i svojih slabosti, da bi bili Božji.
Možeš li danas postiti? Ali, ne samo od jela i pića, nego od slabosti i grijeha.

Ako u ovom vremenu nismo postili od sebičnosti, oholosti, svađa i gramzljivosti, onda učinimo to sada, danas! Odreci se sebe i baci sve pod noge Gospodinu da bi u radosti prepoznao snagu posta, žrtve i odricanja. Odreci se čokolade, kolača ili mesa i daruj nekome kome je zaista taj dan potrebno. Napravi skromnu žrtvu u ostatku današnjega dana i ovisnost o hrani preusmjeri na ovisnost o Bogu iz kojega crpiš snagu za svaku životnu borbu.

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE