Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Današnji izazov: Pročitaj prva dva poglavlja Matejeva evanđelja

biblijaKoliko često čitamo Sveto pismo, najbolje se prepozna po izgledu korica. Ako je kao nova, lijepa i čitava, onda bismo se trebali zamisliti je li baš dobro da Biblija bude tako očuvana? Ako je tvoja knjiga poderanih korica, iscrtana raznim bojama markera i šarena – vjeruj da si na pravome putu. Mnogima, nažalost, služi samo kao ukras i nešto u što se ne dira.

Čitati svakodnevno, bar po nekoliko redaka iz Svetoga pisma je izvor iz kojega napajamo svoju dušu. To su riječi koje nam daju snagu i let u nove izazove. To je živa Božja riječ. Nikada nije kasno da kreneš šarati i crtati po svojoj Bibliji. Možeš započeti već danas (ako do sada nisi), i pročitaj prva dva poglavlja iz Evanđelja po Mateju. Zašto baš to? Zato što nam donosi Isusovo rodoslovlje, i izvještaj o rođenju. Možda nas čitanje tih ulomaka malo pobliže upozna sa samim događajem onoga koji je Božić. No, ne samo čitati, već i razmatraj o tom događaju da bi istinski mogao doživjeti radost Kristovog rođenja.

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE