Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Nikad zaboravljeno gostoprimstvo u Madridu!

taize ivana dzojicPod sloganom Ne zaboravimo gostoprimstvo, u Madridu u razdoblju od 28. prosinca do 1. siječnja održan je 41. europski susret Taizé koji je okupio oko 20 000 mladih, smještenih u 170 župa. Na ovo Hodočašće povjerenja na zemlji autobus iz Bosne i Hercegovine u prijestolnicu Španjolske uputio se već 26. prosinca kako bi s tisućama mladih iz cijele Europe, na inicijativu braće iz Taizé-a iskusili osobitu gostoljubivost, koja nas zbližava iznad razlika i podjela koje postoje među kršćanima, različitim vjerama, između onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju, u svom govoru rekao je brat Alois.

mladi i brat richardMladi koji su bili smješteni po župama, imali su priliku sudjelovati na molitvama i radionicama, a posebnost svakoga dana bio je i odlazak na Velesajam gdje su svi sudjelovali na zajedničkoj molitvi. Posebnost ovoga hodočašća bio je i susret s bratom Richardom gdje su mladi iz Bosne i Hercegovine u ugodnom razgovoru imali priliku podijeliti svoja iskustva o stanju i problemima mladih iz naše zemlje, ali i načinu kako iskustvo stečeno u Madridu možemo primijeniti u svome životu.

Nakon susreta, uslijedila je misa s 1 500 Hrvata iz susjedne Hrvatske. Na povratku, hodočasnici su svratili u Milano, te prenoćili u župi sv. Stjepana kod divnih domaćina u Omi kraj Brescije. Veselimo se i nadamo pohoditi idući Taizé susret u Poljskoj u Wroclawu!

Ivana Džojić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE