Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Pouzdanje u Božju providnost

pouzdanje u BogaKada sam odgovorio na tvoj poziv, Gospodine, nisam mogao znati što će se on zahtijevati u mračnoj budućnosti; inače bih se morao pobojati za svoju odanost. Unatoč tome ostao sam pun pouzdanja: Što god da mi se dogodi, ti ćeš biti uz mene i pokazivati mi put, hrabriti me, voditi do cilja.

U tvoju odanost nisam mogao posumnjati; moja je odanost krhka, izložena brojnim iskušenjima, dok je tvoja sigurna, postojana, nepokolebljiva. Ti i sam ispunjavaš dužnost što je uključuje tvoj poziv. 

Tvoja vjernost štiti moju i pomaže mi odolijevati teškim iskušenjima i sabrano svladati zle zapreke i vlastitu bespomoćnost. Ti me nikada ne prepuštaš mojoj slabosti; činiš me sve sposobnijim da odano i s rastućom ljubavlju i dalje odgovaram tvom pozivu.

Jean Galot

„Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu.“ (Mt 7,13)

Smisao vjere očituje se u pouzdanju u Božju providnost. Ne znamo što zahtijeva Gospodinov poziv da ga slijedimo, ali znamo da je to sigurno najispravniji put kojim trebamo ići. Iako je uska staza i trnovita, puna stepenica i prepreka, Gospodin nas podiže da prepreke preskačemo i dođemo do životnoga cilja. U ljudskim teškoćama, ipak ostaje kršćanska nada koja se pouzda u Gospodina koji hrabri, tješi i čuva.
Široka vrata često otvaraju naizgled lakše putove i rješavanje problema, ne traže žrtvu niti odricanje, ne traže ranjena stopala i žuljevite ruke. Sveti papa Ivan Pavao II jednom je rekao: Ne vjerujte lakim rješenjima. Bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko.
Vjerovati u svjetlost pronađenu kroz tamu – to je kršćanski put.

Priredila: Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE