Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Traži mir i idi za njim

Mir CopyNa biblijskom jeziku mir ima mnogo značenja. To može biti tjelesno i duhovno blagostanje ili sloga među pojedincima i među narodima. No mir je prije svega dar Božji po kojemu otkrivamo njegovo očinsko lice.
Zato je prijeko potrebno ustrajno i gorljivo tražiti Boga u našemu životu kako bismo doživjeli pravi mir.

U tome zanimljivom traženju moramo učiniti svoj dio i slijediti glas savjesti koji nas uvijek potiče da izaberemo put dobra a ne put zla. Zapravo bi bilo dovoljno dopustiti da nas nađe Bog jer On je već odavno krenuo u potragu za svakim od nas.

Kao kršćani mi smo po krštenju već u bliskom odnosu s Isusom. On je taj bliski Bog koji nam je obećao mir. On je mir. A primili smo i dar Duha Svetoga, Tješitelja. On nam pomaže podijeliti s drugima plodove Božjega mira što smo ih doživjeli. On će nam pokazati put kako ljubiti osobe oko nas i tako prevladati sukobe, izbjegavajući neutemeljene optužbe, površne prosudbe i klevetanja, kako bismo otvorili srce prihvaćanju drugoga. Možda nećemo moći ušutkati sve oružje što prolijeva krv u mnogim dijelovima svijeta, ali možemo djelovati osobno i vratiti život narušenim odnosima u obitelji, u našoj kršćanskoj zajednici, na radnome mjestu, u društvenome tkivu našega grada. 

Iz zalaganja male ili velike zajednice, odlučne u svjedočenju snage ljubavi, mogu se ponovno izgraditi mostovi među društvenim skupinama, među crkvama, i svim međuljudskim odnosima.
Tražimo mir i idimo za njim jer samo tako gradimo mostove ljubavi preko kojih prelazimo da bismo prihvaćali, upoznavali i ljubili.

Priredila: Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE