Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Molitva u samoći

bozji mir slikaIsus je želio biti siguran da njegovi apostoli razumiju kako se svatko tko želi apostolski djelovati mora povući u samoću. Ono što se na prvi pogled čini pretjeranim zahtjevom, strogom zapovijedi, zapravo je dokaz duboke Isusove brige za svoje učenike. On je znao bolje od njih da se to uzeti sebi vremena za molitvu u samoći ne treba samo savjetovati, već je to nešto neizbježno.

Naći mir u Isusu lijepo je, ali ne i lako. Postoji toliko mnogo drugih mogućnosti, kao što mi mislimo, da nađemo mir. Međutim, zacijelo znamo da onaj najdublji mir što ga svijet ne može dati, možemo naći u Isusu i mislimo da smo za to spremni platiti svaku cijenu. Također, i cijenu koja se zaista zahtijeva.
Samo duboki mir i spokoj čovjek može pronaći u Isusu. Taj mir se razlikuje od mira koji pruža svijet – to je Božja sigurnost i blagost koja u čovjeku stvara ljubav prema bližnjima, radost u srcu i osmijeh u duši. U Velikom tjednu pripravimo svoje srce za mir – onaj koji dolazi u patnji, na koljenima, u muci i smrti, ali na kraju – u uskrsnuću.

Priredila: Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE