Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sol zemlje

svjetlostUčenici Isusa iz Nazareta željeli su znati kako izgleda vjera i što se traži od vjernika. Pitali su Krista po čemu se prepoznaju kršćani. On im je jednostavno odgovorio: „Vi ste sol zemlje!“
To su razumjeli; o soli je tada ovisio život. Ona je jelo činila ukusnim i upotrebljavala se kao sredstvo za konzerviranje. Sol je imala isto značenje kao živežna namirnica – to su trebali biti njegovi učenici.

Isus ih je međutim također upozorio: „Ali ako sol obljutavi, čime se će onda soliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze.“
Sol je tu da se njome soli, a kršćani su tu da bi na ovom svijetu... ovdje počinju mnoga pitanja.
Bez obzira kakvi bili odgovori pojedina čovjeka, morat će se mjeriti prema riječima Isusa Krista.
Jedan od zahtjeva kršćanstva je dakle i ovaj: „Vi ste sol zemlje!“

Kršćani su tu da bi na ovom svijetu... svatko od nas može nastaviti ovu rečenicu onako kako živi, radi i djeluje. Što kao kršćani trebamo biti? Kome ići? Što činiti? Kršćanin se neprestano treba preispitivati u svojoj savjesti da li je sol zemlje, je li svjetlo svijeta? Nositi drugima svjetlo da otklonimo tamu i biti sol koja čini hranu ukusnom – to je poziv istinskog vjernika.

Priredila: Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE