Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Pitajte teologa: Crkva i nargila?

NargilaAko se pitate zašto imate glavobolju, pomanjkanje koncentracije i pažnje, napetost ili pak neraspoloženje i agresivnost – nargila može biti jedan od uzroka svega toga. A kako i ne bi imali sve to kada na masi za nargilu ne postoji ni ispravna deklaracija i još pri tom nije pravilno prevedena na jezike naroda u Bosni i Hercegovini. Ono što je najgore kod nargile jest što nitko ne zna koji su njeni sastojci.

Odakle danas Crkva izvlači moralni stav o nargili? Naravno, iz Svetoga Pisma!
Sveto Pismo nam na više mjesta govori o ljubavi prema bližnjem. Ljubiti bližnje trebamo jednako ljubiti kao sebe. Ova zapovijed pretpostavlja da ljubimo sebe. Naizgled nam se čini malo smiješnim zašto imamo i tu zapovjed, kad ionako većina nas voli sebe.

Zasigurno da ljubimo sebe, ali ne donosi nam Sveto Pismo tek onako ovu zapovijed. Ponekad nam se događa da sami sebi uskratimo ljubav kojom trebamo ljubiti sebe. Nerijetko nam se to događa nezdravom ishranom, neumjerenim konzumiranjem jela i pića ili odbijanjem, konzumiranjem cigareta itd... Ljubav prema sebi uključuje i očuvanje našeg zdravlja. Konzumiranjem nargile zasigurno ne poboljšavamo svoje zdravlje.

Imate nedoumice oko konzumiranja nargile, zanima vas stav Katoličke crkve? Niste sigurni je li konzumiranje nargile grijeh? Iskoristite priliku i postavite pitanje mladom teologu na ovu temu i saznajte pravi odgovor.

Podsjećamo vas da svoja pitanja možete postaviti svaki radni dan u razdoblju od 8 do 16 sati.

Stipica Lešić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE