Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Biblijska večer za mlade- Naučimo čitati Bibliju!

Biblijska vecerRazmatranje Božje riječi sastoji se od nekoliko dijelova. Prvi je čitanje, u kojem se svatko od nazočnih zaustavlja na riječi ili rečenici koja ga se najviše dojmila. Nakon ovoga slijedi meditacija gdje prebiremo, poput Blažene Djevice Marije, u srcu ono što nam se dojmilo. Potom slijedi molitva – komunikacija s Bogom, koja može biti u različitim oblicima.

Zadnji dio razmatranja Božje riječi jest kontemplacija. U ovom dijelu se služimo svojom maštom. Kontemplacija je putovanje, putovanje u mjesto i vrijeme u okvir događaja kojeg razmatramo. Razum i razmišljanje ostavljamo po strani. Služimo se spoznajom srca, uživljavamo se u događaj, sudjelujemo, upijamo Isusovo ponašanje. Biti s Isusom u društvu – to je cilj razmatranja Božje riječi. U razmatranju Božje riječi ne trebamo očekivati čudesna prosvjetljenja. Učimo se Boga tražiti, Boga slušati u šutnji!

U srijedu, 10. siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u kapelici, s početkom u 19,30 sati bit će upriličena Biblijska večer za mlade.
Svi ste dobrodošli!

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE