Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Umoran si i treba ti odmor?

Zabrinuti maliDanas si posebno ljut? Nervozan jer nisi položio ispit, uradio nešto što si zacrtao ili jednostavno tražiš smisao u mnogim stvarima i nikako ga ne pronalaziš? Umoran si od učenja, umoran si od ljudi i ne znaš gdje pronaći smisao, izvor energije, izvor duhovnosti? Treba ti nešto, netko tko će te u potpunosti razumjeti, a ne znaš gdje je ni tko je to?

Možda mi znamo. Postoji mjesto i vrijeme koje ti može dati odgovore na mnoga pitanja. Jer, u nemiru kojim smo svi danas okruženi, ne postoji ništa poput tišina u kapelici ili crkvi, mirisa tamjana i sjaja pokaznice koji vam pomažu shvatiti istinu o onome što se događa u klanjanju. Izvanjski mir koji osjećamo u klanjanju (tišina i spokoj) zahvaća dublje nego što smo toga svjesni. On vodi do nutarnjeg mira koji zahvaća i druga područja našeg života. To ne znači da će sve u našem životu biti savršeno i bez patnje, ali imati Kristov mir znači imati pouzdanje da nas životne oluje ne mogu potopiti.

Vrijeme koje provedemo u klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom povezuje nas s čitavim svijetom- na kraju krajeva, mi to isto vrijeme provodim s Onim koji je stvorio sve te stvari. I što više vremena provedete slaveći Boga, ostat će vam manje vremena da mislite na svoje problema i vidjet ćete potrebe drugih u vašem životu ali i svijetu u kojem živimo.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi studenti da u četvrtak, 18. siječnja nam se pridružite na pobožnost klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 19 sati.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE