Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade

177. detalj A KopirajDogma je službeno proglašena istina katoličke vjere koju je svaki član Crkve dužan potpuno i nepromijenjeno vjerovati.
Dogma o Marijinom bezgrešnom začeću proglašena je od papae Pia IX. u poslanici Ineffabilis Deus 1854. godine. Ovaj blagdan slavimo 8. prosinca. Temeljni biblijski tekstovi za ovu dogmu su iz Knjige Postanka (Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.) i Evanđelja po Luki (Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!).

Ova dogma potvrđuje, vjerovanje Crkve od početka, da na Mariju u trenutku njenog začeća nije prešao istočni grijeh, praroditeljski grijeh. Bog ju je sačuvao već u krilu njezine majke Ane upravo jer ju je unaprijed odabrao da bude majka Isusova. Marija nije ni osobnih grijeha počinila u svom životu.
Marija je po posebnoj milosti i povlastici Boga koji je predviđenim zaslugama Isusa Krista sačuvao je od istočnog grijeha.

Bog je to mogao učiniti, dolikovalo je da sačuva Blaženu Djevicu Mariju od istočnog grijeha, te je to i učinio – krilatica bl. Duns Scot-a.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u utorak, 9. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18,30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu da Crkva svojim djelovanjem pomogne svima, napose mladima, u razvijanju njihovih talenata i sposobnosti.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE