Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

14.5. Gabriel von Max Die ekstatische Jungfrau Katharina EmmerichNovi zavjet ne govori o posljednjim danima Isusove majke. Zato o Marijinu kraju života uglavnom saznajemo kroz vizije pojedinih kršćanskih mistika. Kršćani nisu dužni vjerovati u privatne objave (za razliku od službeno proglašenih. Jedna od naših mističara jest i blažena Anna Katharina Emmerich. čije su vizije objavljene u knjizi „Život Blažene Djevice Marije“.

Ona u svojoj knjizi navodi kako je Marija, nakon Kristove smrti, otišla u Efez gdje je i umrla nakon 13 godina i dva mjeseca nakon Kristova uzašašća. Živjela je s mlađom osobom, svojom sluškinjom, koja se brinula za njene tjelesne potrebe. Živjeli su tiho i u miru. Ponekad bi i h pohodio neki apostol ili učenik na putovanju. Najčešće je dolazio apostol Ivan, koji nije bio neprekidno u Marijinoj blizini. Isus joj je objavio da će na njezinu molitvu apostoli i više učenika biti uz nju u času njenog završetka ovozemnog života, te što im treba reći i kako da ih blagoslovi. Kada je blažena Djevica Marija počela s molbom za dolazak apostola k njoj, oni su kroz ukazanja, tamo gdje su naučavali, bili pozivani u Efez. Došli su s različitim gumbima na ogrtačima, koji su označavali mjesto odakle dolaze. Marija nije još mnogo mogla govoriti. Blagoslovila je prisutne. Njezina soba za spavanje bila je otvorena prema svim stranama. Nakon toga su u prednjem djelu kuće slavili bogoslužje. Kada je Petar podijelio Presveti Sakramenat Blaženoj Djevici Mariji, u Mariju uđe sjaj, nakon čega ona padne nauznak kao u zanosu i više ne progovori.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u ponedjeljak, 14. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih  u 18,30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za više poštovanja u odnosu prema svetom prostoru i svetim činima.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE