Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

008 majka medjugorskaUnutar dogmatske konstitucije o Crkvi Lumen gentium (VII. poglavlje br. 52-69), II. vatikasnkog sabora, se najopširije govori o Blaženoj Djevici Mariji. Nekoliko je bilo nacrta za govor o Mariji, ali se ipak većina složila da se treba govoriti o Mariji unutar dokumenta o Crkvi.

Sabor govori o mjestu i ulozi Marije u otajstvu Krista i Crkve. Posljednja smjernica sabora jest želja za opreznošću, kako teologiji tako i propovijedanju o Mariji, da se u promatranju posebnog dostojanstva Bogorodice brižljivo čuva od svakog krivog pretjerivanja, te se vjernike općenito potiče na sinovsku ljubav prema svojoj Majci i na nasljedovanje njezinih kreposti. Stvarnost Marijine uloge u povijesti spasenja se iščitava iz Svetog Pisma, od najave u Starom zavjetu (Post 3; Iz 7) te u objavi Novoga zavjeta (posebno iz Lk, Iv i Dj). Blažena Djevica Marija je na poseban način sudjelovala u Spasiteljevu djelu.

Navedeni dokument, a i sve dokumente II. vatikanskog sabora, možete pogledati na ovoj stranici: ovdje

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u ponedjeljak, 15. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za iskorijenje psovke koja truje vjerničko srce i vjerničko zajedništvo.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE