Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

gospa vPoslije II. vatikanskog sabora izašli su još neki dokumenti o Blaženoj Djevici Mariji. Neki od tih dokumenata su Marialis cultus (1974.), Redemptoris mater (1987.), Mulieris dignitatem (1988.) i Rosarium Virginis Mariae (2002.).
Encikliku Redemptoris mater (Otkupiteljeva majka) izdao je Ivan Pavao II. proglasivši tu godinu marijanskom. Naslov ove enciklike je iz drevne marijanske antifone koja se pjevala u adventsko vrijeme – Blaga Majko Otkupitelja.

Mariju se doživljava kao svu odanu Bogu i predanu ljudima. Marijina je vjera pralik vjere Crkve. Njen put vjere stalna je usporednica za Crkvu. U enciklici ima govora i o „marijanskoj duhovnosti“. Poseban vid njene duhovnosti jest duboki osjećaj za Boga, a izvire iz njena hvalospjeva „Veliča“. Ona je uzor posvećenja Kristu. Bila je osjetljiva za potrebe drugih, što je plod slušanja i čuvanja Riječi Božje.
Koliko je enciklika ukorijenjena u nauku II. vatikasnkog sabora vidljivo je iz 33 puta navođenja koncilskih tekstova.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u srijedu, 16. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za istinsko poštovanje Dana Gospodnjeg i redovito sudjelovanje na slavlju sv. Mise u nedjelju i zapovijedane blagdane.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE