Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

gospa i papaDokument Mulieris dignitatem (Dostojanstvo žene) izdao je također Ivan Pavao II. 1988. godine. U tom apostolskom pismu papa povezuje Pavlovo oslovljavanje Marije „ženom“ (Gal 4,4) s riječima iz Knjige Postanka („Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.“). Najavljena žena se u punini vremena pojavila i to u središtu spasenjskog događaja.

„Njen odnos s Bogom pripada samo 'ženi': povezanost majke i sina. Tako je ime 'Theotokos' - Bogorodica - Majka Božja - jednostavno ime sjedinjenja s Bogom Djevice Marije.“

Za papu izraz puna milosti „označava puninu savršenstva svega onoga što je vlastito ženi, onoga što je tipično žensko. To je vrhunac i prauzor dostojanstva žene.
Starozavjetni savezi su sklapani s muškarcima, a na početku Novoga zavjeta Bog se obraća ženi, Mariji, što je očit znak da u Kristu Isusu nema muško-žensko. Papa govori i o 2 dimenzije poziva Marijina: majčinstvo i djevičanstvo.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u četvrtak, 17. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za radosnu otvorenost životu i čin zadovoljštine za svu ubijenu nerođenu djecu.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE