Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

21.5. PrayTheRosary e1276061531444 860x450 cApostolsko pismo Rosarium Virginis Mariae - Krunica Djevice Marije pape Ivana Pavla II., iz 2002. godine, naglašava jednostavnost i dubinu molitve krunice. Ona se uklapa u duhovni put kršćanstva koje nije ništa izgubilo od svježine svojih početaka i koje osjeća da »glasno dozove« Krista kao Gospodina i Spasitelja kao cilj ljudske povijesti, točku prema kojoj smjeraju želje povijesti i civilizacije. Papa veli da krunica u sebi sadrži dubinu nutarnje evanđeoske poruke. S njom vjernici idu u školu Marijinu, koja je model kontemplacije. Krunica je „sažetak evanđelja“. Osim toga papa spominje i tradicionalno pomagalo za moljenje krunice. Zrnca krunice su usmjerena prema križu, koji otvara i zatvara sam tijek molitve. Sve od križa polazi, njemu teži i po njemu, u Duhu Svetomu, dolazi Ocu.

Na kraju papa poziva na molitvu krunice ne samo pojedinačno, nego i zajedno u crkvi, obitelji, te s mladima i za mlade.
Navedeni dokument možete pogledati na ovoj stranici: ovdje

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u ponedjeljak, 21. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za hrabro i radosno svjedočenje svoje vjere i ne odričući se svoga identiteta i voleći svoje, a poštujući tuđe.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE