Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

24.5. blagovijest7Svetkovinu Navještenja Gospodinova: Blagovijest slavimo 25. ožujka. O ovom blagdanu nas izvještava evanđeoski tekst Lk 1,26-38. Premda je anđeo navijestio Mariji, ova svetkovina je usmjerena na Krista.
Trenutak u kojem se dogodilo začeće, po učenju svetih otaca, jest kada Marija odgovara anđelu: Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!

Duh Sveti je iz krvi Marijine prečiste odabrao, koliko je potrebno, da se začne tijelo Kristovo. Bog je sam, bez sudjelovanja Marijina, božanstvo svoga Sina sjedinio s čovječanstvom tako da su obje naravi postojale u jednoj osobi. Otuda izlazi da je Marija u istinu prava majka Kristova jer je za postanak njegova tijela sve dala što daju i naravske majke svojoj djeci. Dala mu je svoju bit i rodila ga i bijaše iste naravi s njom.

Utjelovila se jedino druga osoba presvetoga Trojstva. To djelo su izvele i učinile sve tri osobe Božje: Duh Sveti jer je izišlo iz prevelike ljubavi Božje (a ljubav se posebnim načinom pripisuje Duhu Svetomu), Otac svojom moći i Sin mudrošću.

Začeto je tijelo Kristovo, a da nije povrijeđeno djevičanstvo materino. U času kad se s tijelom združila duša, sjedinilo se božansko s čovječjim. Na osnovu toga je od istoga časa Krist bio pravi Bog i pravi čovjek. Na ovaj dan Isus je ljudima poklonio najveći dar i učinio najveće svoje čudo.

Točno vrijeme kada se dogodilo ne zna se. Zato je Crkva odredila, da se na uspomenu toga otajstva, u tri različita doba dana zorom, u podne i na večer zvonom dadne znak i opomena vjernicima, da se pobožno sjete otajstva koje je donijelo spasenje svijetu.

Neki misle da je Djevici, kad je začela Isusa bilo 27 ili 24 ili najmanje 22 godine. Drugi su pak uvjerenja da je Djevici Mariji tada bilo najviše 14 godina – što najvjerojatnijim smatra većina crkvenih pisaca.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u četvrtak, 24. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18,30 h.
Posebno ćemo moliti na nakanu da po načelu Utjelovljenja pozvani smo ostvarivati svoje poslanje da bismo u svijetu rana, nesuglasica i gubitka samopoštovanja pokazali Kristovo lice. Prihvatimo Njegov zahtjev, to jest budimo Facebook Isusa Krista promičući vrijednosti vjere, nade i ljubavi.

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE