Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Papa Franjo u Sarajevu: Uspomene koje ne blijede

bdijenje 4Na današnji dan, točno prije tri godine, 2 000 mladih u večernjim satima u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. okupilo se u župni Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu gdje je upriličeno molitveno bdijenje na kojem je sudjelovao veliki broj mladih iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i ostalih zemalja regije.

bdijenje 2Da su mladi važni i voljeni, potvrdio je i papa Franjo koji je svoj posjet prije tri godine odlučio završiti i posjetom prostorija Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Upravo ljubav i poštovanje prema Svetom Ocu pokazalo je i tisuće mladih, kojih su svojim svjedočanstvima, porukama, pjesmom, plesom i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom molili za uspješniji pastoralni pohod pape Franje, te tako poslali poruku mira i dobrodošlice sv. Ocu.

Već od 16 sati kada su se počeli mladi okupljati u dvorištu župe na Stupu, nazočne mlade zabavljali su bendovi iz BiH, Hrvatske i Srbije i to bend Antonius, Emaus, VIS Emanuel, VIS Jukić, VIS Proroci, zbor KŠC-a iz Sarajeva, Novo Nebo, VIS sv. Josip i VIS Laudantes. Meditativni tekstovi, životna svjedočanstva, molitveno bdijenje i prilika za sv. ispovijed trajala je sve do 20:30 kada je započelo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio Vinko kard. Puljić zajedno s mons. Markom Semrenom, biskupom za mlade. Molitveno bdijenje obogatilo je i paljenje svijeća u spomen svim kršćanima i drugim nevinim ljudima koji svakodnevno stradavaju na Bliskom istoku, ali i cijelom svijetu.

bdijenje 6Posebnost susreta uoći dolaska pape Franje u Sarajevo prije tri godine, bilo je i trenutak kada je tisuće mladih na papiriće napisalo svoje molitve, prošnje, zahvale, želje koje su papi Franji uručili na susretu u Centru za mlade, dan kasnije, kao uspomenu na dolazak i susret s mladima iz BiH i regije. Da je svojim gestama, djelima i drugačijom osobnošću papa Franjo osvojio mlade širom svijeta, potvrdili su i mladi koji su sudjelovali na pretprogramu uoči dolaska Svetoga Oca u BiH, bez obzira na njihovu vjeru i naciju.

Sama najava da Papa Franjo dolazi u Sarajevo, pokrenula je sve pozitivne snage. Nemjerljiv doprinos priprave su dali mladi kroz razne organizacije priprave i ostvarenja Papinog pohoda. Našli su se i snašli u svom mladenačkom stilu, pozivali mlade iz BiH i drugih krajeva da se priprave kroz katehezu i molitvu da pohod bude istinski blagoslov za sve nas. Da bi sve raspoložili u duši na susret s Papom, organizirali su molitveno bdijeljenje na Stupu, te radili na još mnogo stvari- kazao je kardinal Puljić u svojoj poruci koja je svoje mjesto pronašla u fotomonografiji Centra za mlade Ivan Pavao II. posvećenoj upravo dolasku Pape Franje i susretu s mladima, koji se zahvalio mladima na svekolikom doprinosu u pripremi i ostvarenju Papina pohoda.

bdijenje 5Da je dolazak pape Franje povijesni trenutak na čiji pohod uspomene još ne blijede potvrđuju i mnoge objave na društvenim mrežama velikog broja mladih i volontera Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji su bili uključeni u organizaciju ovog povijesnog događaja.

Zbog toga, ovih dana s vama dragi mladi, prijatelji Centra za mlade, dijelimo s vama uspomene provedene u zajedništvu i molitvi, vođeni milošću Duha Svetoga. Ohrabreni i ojačani snažnim porukama koje nam je papa Franjo uputio u Sarajevu, neka danas i svaki drugi dan u vašim srcima i životima bude dovoljna mjesta za mir koji će te dijeliti sa svima koje sretne tijekom vašeg ovozemaljaskog života.

bdijenje 3Josip Milanović

Foto: Klix.ba, Željko Lukunić /PIXSELL

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE