Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Duhovnost: Bitka kod Lepanta

KrunicaBitka kod Lepanta, jedna od najkrvavijih pomorskih bitaka, dogodila se 7. listopada 1571., u sklopu Ciparskog rata (1570.-1573.). Flota Svete lige sukobila se s Osmanskim carstvom. Pored brojnih kršćanskih flota pridružilo im se i sedam hrvatskih galija: Cres, Krk, Rab, Šibenik, Trogir, Hvar i Kotor dok je jedna zadarska galija sudjelovala u vojnim operacijama u danima prije bitke.

Poziv na jedinstvo uputio je papa Pio V. dvije godine prije same bitke. Pozvao je Europu na moljenje krunice. Najteža bitka završena je pobjedom Svete lige. Tu pobjedu kršćani pripisuju zagovoru Blažene Djevice Marije. Za vrijeme boja, dok se papa molio u katedrali vidio je potopljenu tursku mornaricu. Uskliknuo je: Zahvalimo Bogu, Kršćansko oružje je pobijedilo! U znak zahvale i spomena papa određuje 7. listopada slavlje spomena Blažene Djevice Marije od Krunice.

Pobožnost krunice, pored sakramenata, je jedna od boljih zaštita u teškim trenutcima.
Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da nam se pridružite u listopadskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Ovog tjedna će biti od utorka do petka u 18:30 h.
Posebno ćemo moliti na nakanu za uspješan početak u novoj akademskoj godini, za sve izbjeglice, za vjerodostojno prenošenje vijesti u medijima, za mir u svijetu.

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE