Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

NAJAVA: Maskenbal u organizaciji Udruge katoličkih studenata "Emaus"

Maskenbal

Kao što znamo veljača je najkraći mjesec u godini, a ispunjen je velikim proslavama. Osim što je mjesec ljubavi, veljaču obilježava i veseli maskenbal na koji Vas Udruga katoličkih studenata "Emaus" poziva da ga uljepšate svojim prisustvom. Maskenbal će se održati u ponedjeljak 15.veljače s početkom u 19 sati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II" u Sarajevu. Uz veselje, glazbu i razne igre uživat ćemo u ovoj karnevalskoj zabavi, dok će najbolje maske biti nagrađene. Neka najbolja maska pobijedi!

Priča o potoku i cvijetu (misao o odgovornosti)

little flower 1

Zemlju je zadesila velika suša.

Trava je najprije požutjela, a onda i uvela. Osušilo se grmlje i nježnije drveće. Odavno nije palo ni kapi kiše, a i jutra su bila bez rose i osvježenja.

Uginulo je mnoštvo malih i velikih životinja. Rijetki su smogli snage da umaknu iz pustinje koja je sve gutala. Suša je iz dana u dan postajala sve opasnijom. Počelo se sušiti lišće čak i jakim i starim stablima, čiji korijeni sezahu duboko u zemlju. Svi su izvori i zdenci presušili. Na životu je ostao samo jedan cvjetić jer mu je obližnji izvor davao poneku kap vode. Ali i taj izvor je očajavao: „Sve se sasušilo, sve umire. Što ja mogu učiniti s ove dvije kapi?“

U blizini je bilo veliko i jako stablo, čulo je kako se izvor tuži te je prije nego se i ono osušilo reklo: „Od tebe nitko ne traži da natopiš cijelu pustinju, tvoja je zadaća da na životu održiš ovaj cvjetić. Ništa više.“

Svi smo mi odgovorni za neki cvjetić, ali to zaboravljamo jadajući se zbog svega što ne uspijevamo učiniti.

Bruno Ferrero

 

YouthFluence: Otvorene prijave za duhovnu obnovu ministranata

duhovna obnova za ministrante 1

U okviru projekta YouthFluence – uključi se, služi i prati kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II. provodi od rujna 2020. godine, organiziramo aktivnosti namijenjene ministrantima, odnosno djeci završnih razreda osnovne škole koja aktivno sudjeluju u euharistijskom služenju u svojim župnim zajednicama.
Svjesni smo kako je postojeći rad s ministrantima živ u našim župama, stoga je cilj aktivnosti ovog projekta povezati mlade i omogućiti im priliku za upoznavanje, te razmjenu iskustava i znanja kako bi bili u mogućnosti zajedno rasti u vjeri.
Pored formacije ministranata projekt YouthFluence nastoji duhovno osnažiti ministrante u njihovom djelovanju te nudi i duhovnu obnovu ministranata.
Stoga vas pozivamo da prijavite mlade za sudjelovanje u duhovnoj obnovi koja će se održati od 19. do 21. veljače 2021. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ koju će voditi vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu "Petar Barbarić" u Travniku.
Prijave možete slati putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te putem telefona na +387 33 766 226 do ponedjeljka, 15. veljače. Svi troškovi su pokriveni od strane organizatora.
Broj mjesta je ograničen.

Zatvorene prijave za novi ciklus edukacije mladih u projektu "Iuvenes fructus"

juvenes fruct5usprojektiNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u siječnju 2021.godine, otvorio je poziv za sudjelovanje mladih u edukuaciji o voćarstvu koja se organizira u Kornici, u suradnji sa poduzećem Zorg In.
Ovim putem obavještavamo da je poziv za prijave zatvoren, jer se prijavio dovoljan broj kandidata, odnosno njih 20.
Zahvaljujemo se svima na zanimanju i otvorenosti. Radujemo se budućoj suradnji, te se vidimo na svečanoj ceremoniji otvorenja projekta u Kornici, 27.veljače 2021. godine.

I.K.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE