Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Centar za mlade obilježio Međunarodni dan volontera

Medjunarodni dan volontera 2018Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u srži svog djelovanja nastoji potaknuti mlade da razvijaju solidarnost i brigu za one na rubu društva. Popularizirajući volonterski rad, Centar, kroz brojne aktivnosti, mladima pruža priliku da djelić svoga vremena i vrijedne ruke nesebično daruju za drugoga. Stoga je Međunarodni dan volontera - 5. prosinca i ove godine na poseban način obilježen.

Međunarodni dan volontera 18 4U prijepodnevnim satima, skupina volontera i djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. posjetila je Konjičko rekreativni centar Pegasos zajedno s osmero djece iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj Mjedenica. U polusatnom jahanju, u pratnji volontera, svako dijete je imalo priliku naučiti osnove jahanja i komunikacije s konjima te se uvjeriti u dostojanstveno držanje i plemenitost ovih životinja, doživljavajući pri tome trenutke koje će zasigurno dugo pamtiti. Po završetku jahanja, za svu djecu pripremljen je prigodan ručak, kao i simbolični darovi.

Međunarodni dan volontera 18 3U večernjim satima, u prostorijama NCM Ivan Pavao II. upriličena je zahvalna večera za oko 40 volontera koji su kroz proteklo razdoblje bezuvjetno stavili svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje kroz različite volonterske aktivnosti. Svim nazočnim volonterima obratio se ravnatelj NCM-a  vlč. dr. Šimo Maršić koji im se zahvalio na njihovom dobrovoljnom radu i doprinosu realizaciji aktivnosti Centra za mlade, a potom i predsjednik Udruge katoličkih studenata Emaus Davor Puljić. Po završetku večere, svim volonterima je upućen simboličan dar uz citat Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi. S.A.

Međunarodni dan volontera 18 2Obilježavanje Međunarodnog dana volontera podsjetnik je da i danas postoje oni koji nastoje otkriti ljepotu življenja, ne čuvajući sebično svoje vrijeme, nego dijeleći ga s drugima i za druge, svjesni da ljubav, što se više daruje, to većom postaje. Stoga je ovaj 5. prosinca bio mali znak zahvale za veliki značaj mladih volontera u radu i djelovanju Centra za mlade Ivan Pavao II.

Međunarodni dan volontera 18 1

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE