Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

ODRŽANA RADIONICA "UPOZORAVANJE NA OPASNOST OD MINA"

Mine prezentacija

U utorak, 17. siječnja 2017. godine, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, održana je radionica „Upozoravanje na opasnost od mina“, koju je predvodila gospođa Elma Duraković, s pripadnicima EUFOR LOT tima iz Slovačke. Radionici je nazočilo 20 mladih, među kojima su bili vršnjački edukatori i volonteri NCM „Ivan Pavao II.“.

Cilj je bio ukazati na nedovoljnu osviještenost građana o opasnosti još uvijek postojećih miniranih polja na prostoru cijele Bosne i Herecegovine, osobito područja oko Sarajeva, te upoznati mlade s pravilima zaštite od mina. Gđa. Duraković je tijekom svoje prezentacije istaknula da se naša zemlja ističe najvećim problemom mina u jugoistočnoj Europi. Budući da minirana područja još uvijek nisu sasvim identificirana, ovaj problem predstavlja dugoročnu opasnost za građane.P1100670

Osobito potencijalnim miniranim poljima smatraju se nekadašnje ratne granične crte te neprohodna područja obrasla vegetacijom. Stoga je nužno ukazati na potrebu poštivanja pravila zaštite od mina te zauzimanje ozbiljnog stava prilikom sagledavanja ove problematike. Također je istaknuto da svi sudionici radionice imaju odgovornost upozoriti svoje bližnje na moguće posljedice kretanja sumnjivim miniranim područjima, kako bi svi zajedno doprinijeli sigurnosti građana u našoj zemlji te smanjenju broja onih koji, zbog nedovoljne informiranosti ili olakog shvatanja opasnosti ove vrste, bivaju žrtve minski zagađenih prostora.
Zahvaljujemo se članovima EUFOR LOT tima iz Slovačke na suradnji i izdvojenom vremenu, kao i studentima koji su sudjelovali na radionici i prezentaciji.

Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE