Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Bosne i Hercegovine žele raditi u poljoprivredi

zajednicka fotografija CopyU subotu, 22. veljače svečanim programom održanim u prostorijama Regionalnog ureda Centra za mlade Ivan Pavao II. u Posavini održano je otvorenje trećeg ciklusa poljoprivrednog projekta Iuvenes Fructus.
Program je započeo uvodnim riječima Josipa Milanovića, djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i moderatora programa koji je istaknuo kako se na otvorenju programa neće govoriti o brojkama mladih koji su napustili Bosnu i Hercegovinu, nego o mladima koji su odlučili ostati u svojoj domovini i za istu napraviti nešto. Upravo kroz svoj program i aktivnosti, Centra za mlade Ivan Pavao II. osigurava mladima mjesto, prostor i priliku da svoje postojeće znanje dodatno obogate, usavrše, nauče nešto novo, te sredinu u kojoj žive učine ljepšom za sebe ali i generacije koje dolaze.

vlc. Simo CopyKoliko je poljoprivredni projekt Iuvenes Fructus od velikog značaja Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. kazao je vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade koji je u svom obraćanju nazočnima kazao kako se ova institucija već jedanaest godina uvijek trudi poticati i ohrabrivati mlade. Važnost ostanka i ulaganja u svoju zemlju, osim Centra za mlade Ivan Pavao II., poduzeća Zorg In d.o.o. i Srednje strukovne škole iz Orašja kao partnera na projektu, uvidjeli su i donatori koji već tri godine podržavaju sve aktivnosti u sklopu projekta, ali i osiguravaju novac za nekoliko start up poticaja najboljim polaznicima edukacije.

otvorenje projekta CopyNakon pozdravnih riječi ravnatelja Centra za mlade Ivan Pavao II. nazočni gosti pogledali su prilog kojeg je nedavno uradila ekipa Federalne televizije za emisiju Zelena panorama gdje su imali priliku saznati više informacija o samom projektu, načinu realizacije, ali i upoznati se s rezultatima polaznika prve godine projekta koji je predstavio svoj samostalni obrt koji je pokrenuo zahvaljujući novcu dobivenom kroz start up poticaj. Program je nastavljen pozdravnim riječima i direktora Zorg In-a, gosp. Petra Luše koji se zahvalio Bogu ali i partnerima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji na projektu, ohrabrivši nove polaznike da ne gube vjeru u ono što rade. Pozvao je polaznike da budu strpljivi i da ne očekuju nikakve milijunske zarade po završetku projekta, jer znanje, vještine ali i prijateljstvo koje će steći tijekom edukacije vrjednije je od bilo kakve novčane zarade, naglasio je Petar.

Okupljene je pozdravio i gosp. Ilija Damjanović, ravnatelj Srednje strukovne škole Orašje koji se zahvalio Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. na dosadašnjoj suradnji kroz projekte na kojima su sudjelovali učenici navedene škole. Kazao je da suradnju između Centra za mlade i škole pospješuje i zajednički interes za poljoprivredu, čime se otvaraju nove mogućnosti učenicima koji neće nastaviti svoje školovanje, ali ipak žele ostati na ovim prostorima i steći nova znanja što im je omogućeno projektom koji se realizira u Kornici.

vlc. Kopic CopyPozdravne riječi uputio je i vlč. Pavo Kopić, župnik župe Čardak koji je istaknuo kako od samog početka prati razvoj projekta i kako je Bogu zahvalan što je projekt zaživio i što svake godine okuplja 20 mladih koji sudjeluju u edukaciji. Također je pohvalio mlade što još uvijek u ovom modernom svijetu u kojem žive imaju volju i želju za raditi u poljoprivredi. Program je nastavljen i svečanom dodjelom certifikata koje su polaznicima druge godine projekta uručili vlč. Šimo Maršić, gosp. Petar Lušo i Ilija Damjanović, nakon čega su se nazočni upoznali s polaznicima treće godine projekta.

Susret je završen zajedničkim fotografiranjem i ručkom koji se održao u prostorijama Hrvatskog kulturno sportskog društva Kornica.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE