Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Uspješno započele edukacije trećeg ciklusa projekta Iuvenes Fructus

treci ciklus iuvenes fructus CopyU petak 15. ožujka u prostorijama Regionalnog ureda Centra za mlade Ivan Pavao II. u Kornici uspješno je započela prva edukacija budućih mladih poljoprivrednika trećeg ciklusa projekta Iuvenes Fructus na temu podizanja voćnjaka. 

Nazočne su na samom početku pozdravili gosp. Petar Lušo, direktor poduzeća Zorg In, te vlč. Pavo Kopić, župnik župe Čardak koji su ohrabrili sudionike te im poželjeli uspješnu edukaciju.
Na prvom predavanju, polaznici su kroz predavanje koje je vodila prof. Gorana Blažanović imali priliku upoznati se s principima sadnje voćki, o ekološkim uvjetima sadnje kao što su klima, tlo, položaj, zatim razgovarati o pregledu klimatskih elemenata, principima određivanja položaja novog voćnjaka, osobinama tla i odgovarajućoj pripremi za sadnju i sl.

treci ciklus iuvenes 2 CopyPosebnost prvog dana edukacije bila je i praktična primjerna teorijskog znanja, gdje su svi polaznici edukacije uz podršku Joze Miletića, principe sadnje primijenili na jabuci, te prvi dan edukacije uspješno zasadili oko 200 sadnica jabuka.

Podsjećamo, prije dvije godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. odlučio je svoje aktivnosti proširiti na marginaliziranu skupinu mladih koji po završetku srednje škole nisu upisali fakultet, niti pronašli mogućnost zaposlenja. Sukladno tomu Centar za mlade se umrežio s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već nekoliko godina uspješno bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini. Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, a koji također predstavlja poticaj za ostanak u domovini i djelovanje na razvoju mjesne te župne zajednice.

Amanda Đogaš

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE