Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Završena Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2017.

Molitvena osmina

U srijedu 25. siječnja 2017. godine, u Sabornoj crkvi Preobraženja Presvete Bogorodice u Sarajevu, upriličena je služba čitanja, jektenija, na kraju Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 2017. Službi su nazočili i mladi pravoslavci i katolici, članovi međureligijskog projekta „Koračajmo zajedno“ koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II."

Prigodnu propovijed delegata kardinala Puljića vlč. dr. sc. Maria Bernadića, profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji nije mogao sudjelovati zbog zdravstvenih razloga, pročitao je vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Osvrnuvši se na misao vodilju Molitvene osmine „Pomirenje – ljubav nas Kristova obuzima“, vlč. Mario je istaknuo da nije riječ o nekoj apstraktnoj ljubavi, nego konkretnoj Ljubavi koja je sebe predala kako bi mi mogli živjeti i biti spašeni, onoj Ljubavi koja oprašta grijehe. Također je naglasio da je Božja ljubav ta koja poziva na zajedništvo i opraštanje, te da temelji ekumenizma trebaju biti molitva, obraćenje srca i svetost života.

Po završetku Molitve za mir, sve prisutne je pozdravio i zahvalio na prisustvu prof.dr Darko Đogo, dekan Pravoslavnog Bogoslovskog fakuletat u Foči, koji je zajedno sa svećenstvom predvodio molitvu. 

Ovom molitvom u Sabornoj crkvi, završena je Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Sarajevu 2017., u organizaciji Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijma i kulturama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE