Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započela Opća specijalizacija animatora

P1330984 KopirajU subotu, 6. srpnja u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini započela je 11. specijalizacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon uspješno održane četiri formacije u Sarajevu i Odžaku, 50 mladih iz Sarajeva, Gromiljaka, Travnika, Vareša, Mostara, Gabela Polja, Zenice, Tuzle, Gornje Dubice, Domaljevca, Posavske Mahale te Odžaka došli su kako bi jednogodišnju edukaciju zaključili sedmodnevnim bogatim i sadržajnim programom.

Prvi dan specijalizacije započeo je slavljenjem sv. Mise koju je predvodio vlč. Damjan Soldo koji je u prigodnoj propovijedi pozvao buduće animatore da otvorenog srca slušaju Božju riječ, ohrabrujući da na što bolji način iskoriste vrijeme na kampu kako bi kao animatori mogli pomagati u kreiranju što boljeg programa za mlade u župnim zajednicama koje predstavljaju.
Nakon svete mise i objeda, uslijedilo je službeno otvaranje Opće specijalizacije animatora, gdje je Antonio Topalović, odgovorna osoba za program Škole animatora, pozdravio sve sudionike Programa, predstavio značaj samog susreta te upoznao sudionike s pravilima ponašanja i funkcioniranja tijekom kampa. 

P1330963 KopirajProgram prvog dana specijalizacije je obilježen sa dvije važne radionice za buduće animatore. Pored upoznavanja s tehnikama i metodikom vođenja plesova za djecu i mlade, sudionici su imali priliku naučiti i uvidjeti razlike u podučavanju i radu sa različitim dobnim skupinama u župama i zajednicama. Navedena znanja i vještine predstavljaju polazište budućih animatora za rad u različitim zajednicama. Pored radionica, sudionici su imali priliku sudjelovati u večernjoj igrici Opklada te se iskušati u različitim zadatcima koje je bilo potrebno izvršiti.

Na koncu prvog dana upriličena je molitva koja je oduvijek bila i jeste najvažniji dio programa Škole animatora- vrijeme kroz koje animatori na poseban način daju priliku Bogu da ugradi elemente svoje milosti u njihov prilično zahtjevan put kršćanskog animatora.

P1330919 KopirajAntonio Topalović

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE