Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Misijsko djelovanje u Crkvi obilježilo peti dan opće specijalizacije

P1330995 KopirajPeti dan Opće specijalizacije animatora u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II obilježen je razmišljanjima o pozivu i poslanju animatora te misijskom djelovanju unutar Crkve.

Prijepodnevni dio programa obilježen je s dvije radionice koje su animatorima omogućile učenje o samom nastanku animatorskog pokreta unutar Katoličke Crkve. Jedna od aktivnosti koja objedinjuje sve navedene zahtjeve i potrebe Crkve je animatorstvo. Upravo ono ima konkretan osobni oblik, to je: animator. Animator je onaj koji se osjeća korisnim članom svoje zajednice i odlučuje se za aktivno participiranje na pastoralnom životu Crkve, on u njoj želi rasti nastojeći ujedno pomoći zajednici da i ona raste i unapređuje svoj apostolat. Svijest o poslanju koje animator želi izvršiti temeljna je pokretačka snaga cjelokupnog njegovog pastoralnog angažmana. Da bi netko zaista mogao autentično svjedočiti svoju vjeru i u drugima je buditi potrebno mu je trajno obraćenje i pročišćavanje vlastite motivacije.

Izbor animatorske službe jedan je od odgovora na poziv i specifično služenje koje Gospodin stavlja pred pojedinca u odnosu na njegovu povijest i stvarnost u kojoj živi. To je ponovni odgovor na Božji poziv kojim se odlučujemo služiti u zajednici darujući svoje talente, vrijeme, odnosno stavljajući na raspolaganje cijelog sebe.

66843349 2871570582916161 7728797020701327360 n KopirajTakođer, u srijedu, 10. srpnja kamp je posjetila sestra Davorka Šarić, djelatnica Misijske središnjice u Sarajevu koja je mladim animatorima predstavila misijsko djelovanje Kristove Crkve danas, povijesni razvoj te su sudionici imali priliku napisati pismo koje će biti proslijeđeno upravo bosanskohercegovačkim misionarima koji se nalaze diljem svijeta.

Poslijepodnevni dio programa je bio prepušten sudionicima edukacije budući da su imali priliku organizirati zabavnu večer za sve na kampu te su svoje talente prikazali kroz dramski prikaz. Dan je završen svečanom molitvom koja je tematizirala ljubav kao blago darovano od Boga ljudima.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE