Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Prva SHKM kateheza mladih iz Gromiljaka: "Božje milosrđe i moje"

zajednicka slikaU Kući Navještenja na Gromiljaku u nedjelju, 5. veljače 2017.god. s. Marina Perić održala je susret za mlade župe Gromiljak. Tema susreta „Božje milosrđe i moje“ mladima je podsvijestila važnost Božjeg milosrđa u njihovim životima.

Bog je milosrdan i velik u ljubavi, nazočan je u svim okolnostima i zbivanjima kroz koja prolazimo. On je s nama u sve dane našega života. Božja pažnja i ljubav prema svakome od nas jedina su konstanta kroz čitav naš život. Kao primjer Njegove ljubavi prema nama, Bog nam je darovao sve što je imao, svoga ljubljenog Sina, Isusa Krista. Ostavio nam je sakramente - „kanale milosti“, a na poseban način sakrament svete ispovijedi, gdje nam oprašta grijehe, i svetu euharistiju, gdje je odlučio ostati uz nas u najosobnijem primjeru ljubavi u darivanju“- kazala je s. Marina.

Govoreći o Božjem i našem milosrđu na poseban način je istakla dimenziju Božje ljubavi, brige i prisutnosti u našem životu te ohrabrila mlade da hrabro svjedoče pripadnost Kristu po tjelesnim djelima milosrđa: gladna nahraniti, žedna napojiti, siromaha odjenuti, putnika primiti, bolesna dvoriti, utamničena pohoditi i mrtva pokopati i duhovnim djelima milosrđa: dvoumna savjetovati, neuka poučiti, grješnika pokarati, žalosna i nevoljna utješiti, uvrjedu oprostiti, nepravdu strpljivo podnositi i za žive i mrtve Boga moliti.

S. Marina ih je potakla na ustrajnost pred životnim poteškoćama te na poseban način naglasila snagu Božjeg milosrđa. „Bogu se uvijek možemo vratiti, čak i onda kada mislimo da smo predaleko od njega jer nas On uvijek vjerno čeka. Nemojte se umoriti činiti dobra djela jer dobro se uvijek dobrim vrati, a vi tu Božju ljubav svjedočite u vašem životu“- istakla je s.Marina.

Za kraj samoga susreta s.Marina je, kao molitveno-meditativni završetak, prikazala mladima kratki video o važnosti činjenja djela milosrđa s porukom da se dobro uvijek dobrim vrati kada najmanje očekuješ.

Kateheza gromiljak

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE