Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Osnaživanje animatora instruktora i vršnjačkih edukatora za timski rad

TB 2019 2U razdoblju od 18. do 19. listopada u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je teambuilding animatora instruktora koji su odgovorni za provođenje formacija animatora u sklopu programa Mladi za mlade te, istovremeno, i teambuilding  vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, s ciljem jačanja timskog duha i razvoja komunikacije među članovima.

Susret animatora instruktora započeo je razmjenom iskustava, prisjećajući se trenutaka na dosadašnjem osobnom putu animatorskog poslanja. Također, instruktori su iskoristili priliku osvrnuti se na poteškoće i izazove prethodnih aktivnosti, pronalazeći načine za unaprjeđenje programa za novu generaciju animatora. Tijekom ovog susreta, s. Izabela Đaković je predstavila instruktorima apostolsku pobudnicu pape Franje Christus vivit. Kroz grupni rad i interakciju, instruktori su promišljali o izazovima današnjice te Crkvi koja treba osluškivati potrebe mladih. Kroz program Mladi za mlade, animatori instruktori imaju priliku u praksi primijeniti preporuke pape Franje, sadržane u pobudnici, te biti tamo gdje su mladi, istovremeno otkrivajući putove za vlastiti rast i pomažući drugim mladim u otkrivanju svog mjesta i uloge u Crkvi.
TB 2019 1Istovremeno je za tim vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta održana radionica na temu Moj otok, čiji facilitator je bio Antonio Topalović. Cilj radionice je bio na interaktivan način potaknuti sudionike da otkrivaju nove načine i tehnike kako bi unaprijedili svoje snage i sposobnosti u profesionalnom i privatnom životu. Osim toga, vršnjački edukatori su evaluirali prethodno realizirane aktivnosti u okviru projekta te radili na pronalaženju najprikladnijih modela za rad s mladima i osmišljavanju novih tematskih sadržaja za radionice koje se provode u suradnji s nekoliko škola u Bosni i Hercegovini.
U subotnjim jutarnjim satima, upriličena je sv. misa za vršnjačke edukatore i animatore instruktore, koju je predvodio ravnatelj Centra za mlade vlč. Šimo Maršić, u suslavlju vlč. Damjana Solde.
M.P.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE