Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Jer smijeh je lijek - Proslavljen Međunarodni dan volontera

DSC 0261Da oni koji najmanje imaju, zapravo najviše daju, potvrdila je jučerašnja proslava Međunarodnog dana volontera pod geslom „Jer smijeh je lijek“ u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ koja je okupila veliki broj djece iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj „Mjedenica“ iz Mjedenice i volontera i prijatelja Nadbiskupijskog centra za mlade „Ivan Pavao II“.

Program proslave Međunarodnog dana volontera za djecu iz Mjedenice osmislili su vršnjački edukatori i volonteri NCM-a „Ivan Pavao II“ zajedno s članovima Udruge katoličkih studenata „Emaus“ te praktikantima iz Italije, uz koordinaciju djelatnika Centra za mlade „Ivan Pavao II.“.

Proslava, koja je započela u 16 sati, u sportskoj dvorani „Renovabis“ okupila je 14 mališana iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj koji su zajedno s odgajateljima i volonterima uživali u dvosatnom programu ispunjenom igrama, pjesmom i plesom.

Na samome početku programa, sve prisutne pozdravio je Josip Milanović, djelatnik Centra za mlade, te predstavio tim volontera, podsjetivši mališane kako je biti volonter odgovoran posao, ali i velika čast, izrazivši pritom nadu da će jednog dana svi oni biti volonteri koji će pomagati svojim lokalnim zajednicama. Nakon pozdravnih riječi, volonteri su zajedno s djecom pokazali svoje plesno znanje i spretnost u igrici „Plesni kipovi“, nakon čega je uslijedila igra stvaranja kiše prstima.

Nakon plesnih igrica, djeca su uz pomoć volontera pokazala svoj sportski talent u igrama s loptom podsjećajući sve prisutne kako je zaista malo potrebno da bi se doživjela radost i dijelila s drugim, te kako oni koji najmanje imaju zapravo najviše daruju. Radost i smijeh odzvanjali su dvoranom nakon čega je uslijedilo osvježenje za sve mališane, kao i druženje uz gitaru i harmoniku. Ipak, najveće iznenađenje za djecu uslijedilo je na samom odlasku, kada su im uručeni prigodni paketići kao znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju. 

Proslava Međunarodnog dana volontera koja se proslavlja svakog 5. prosinca i ove godine okupila je veliki broj volontera koji su potvrdili kako Bosna i Hercegovina još uvijek ima mlade koji se ne slažu s poslovicom da je „Bolje džaba ležati, nego džaba raditi“, stoga je veliko zadovoljstvo i ohrabrenje vidjeli veliki broj mladih koji okupljeni oko jednog cilja, ne tražeći ništa zauzvrat poklanjaju dio sebe onima kojima je to potrebno. 

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ ovom prilikom zahvaljuje se svim volonterima, ali i Upravi Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ na suradnji i zajedničkoj proslavi Međunarodnog dana volontera.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE