Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

U Posavini održana druga temeljna formacija animatora

2. formacija animatora Posavina 4Od 31. siječnja do 02. veljače, u Pastoralnom centru u župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u Odžaku održana je druga temeljna formacija animatora za župe Bosanske Posavine. Formacija je okupila 20 mladih koji su s animatorima instruktorima prolazili kroz niz aktivnosti kojima je cilj bio osvijestiti važnost zajedništva.

Prva večer susreta započela je refleksijom na prošli susret te uvodnim predavanjem i upoznavanjem s temom programa - Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Nakon uvodnog obraćanja, animatori su imali priliku kroz praktičnu vježbu uvidjeti kako zajednica funkcionira i koje su njene karakteristike. Prva večer susreta završena je zahvalnom molitvom tijekom koje su ujedno imali priliku moliti i za darove Duha Svetog.
2. formacija animatora Posavina 2Drugi dan formacije animatora, sudionici su u malim skupinama razgovarali o dvjema zajednicama koje čine stup njihovog postojanja - obitelj i Crkva. U prvoj radionici, tijekom koje je naglasak stavljen na obitelj kao najvažniju jedinicu u društvu, sudionici su se osvrnuli na vlastite obitelji, koje nisu savršene, ali koje su jedine zajednice u kojima se voli bez ikakvih uvjeta. U nastavku je uslijedila radionica temu Crkva – zajednica. Cilj ove radionice je bio otkriti biblijski temelj Crkve kao zajednice te osvijestiti mladima važnost njihove pripadnosti i aktivnog djelovanja unutar Crkve. Kroz vježbu Područje djelovanja animatora, sudionici su na kreativan način prikazali koje su to sve sfere u kojima se mladi animator može razvijati talente na korist drugima u župnoj zajednici.
Tijekom večernje sv. mise koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II. mladi su imali priliku moliti za snagu, te zahvaliti Bogu za zajedništvo. Osvrnuvši se na Evanđelje, vlč. Maršić je potaknuo mlade da se ne plaše oluja života, znajući da je Isus uvijek uz njih.
Večernji program je bio ispunjen zabavnim programom Lov na blago, tijekom kojeg su sudionici imali priliku iskazati svoj timski duh, domišljatost i ustrajnost, ali s druge strane i dobro se zabaviti i opustiti od cjelodnevnog programa.
2. formacija animatora Posavina 1Tijekom nedjeljne svete mise, na blagdan svijećnice, kapelan u Odžaku vlč. Ivan Dragičević, pozvao je mlade de zaborave svrhu i smisao svog poslanja, a to je da budu produžena Božja ruka u svojim zajednicama.
Treća temeljna formacija za mlade ovog kraja održat će se od 20. do 22. ožujka.

2. formacija animatora Posavina 3

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE