Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

SHKM: Jesi li i Ti pozvan u Kanu?

Jar 1Prva u nizu od deset kateheza u kojima se obrađuju teme koje proizilaze iz gesla susreta jest Svadba u Kani – Na svadbu bijaše pozvan Isus i njegovi učenici, autora vlč. Tomislava Kralja.

Katehetski ishodi omogućavaju međusobno upoznavanje sudionika, promišljanje o spomenutom svetopisamskom tekstu na osoban način, te konkretiriranje vlastitog poslanja u župnoj zajednici. Također, broj sudionika na susretu nije bitan. Može ih biti deset, a može i pedeset. Bitna je želja da se pripremiš za rast u vjeri, da budeš bogatiji za jedno novo iskustvo, otvorenost da upoznaš prekrasne ljude koji će te oplemeniti sobom i potaknuti da budeš misionar Raspete Ljubavi po uzoru na bl. Ivana Merza i Alojzija Stepinca gdje god pošao.

Želiš li sudjelovati na Susretu SHKM u Zagrebu? Prva postaja jest Kana Galilejska. Tu ćeš dobiti upute kako do druge postaje. No na tom putu morat ćeš ispuniti jedan zadatak. Potaknut Marijinim riječima Što god vam rekne, učinite!, zajedno s prijateljima, osmislit ćeš projekt karitativnog djelovanja u svojoj župnoj zajednici i tako pokazati, ne samo da si susreo Krista, nego i postao njegovim suradnikom u stvaranju boljega svijeta.
Želimo Ti blagoslovljenu avanturu do trenutka kada ćemo se susresti u Zagrebu i zajedno s tisućama mladih biti okupljeni oko Krista koji će, kao nekoć u Kani, pretvoriti vodu naše svakodnevice u vino kršćanske radosti. Neka ono po našim životima bude darovano svima koje susretnemo.

P.S. – Dostavljamo i linkove koje će Ti biti smjernice do druge postaje. ?
• Sadržaj kateheze možete pronaći ovdje. 
Himnu Susreta možete poslušati : ovdje 

S. M. Izabela Đaković, MVZ

Fotografija: news.kehila.org

 

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE