Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započela 17. sezona Katoličke malonogometne lige

kmnl 2020 3Nova sezona Katoličke malonogometne lige (KMNL) započela je, 8. veljače, okupljanjem momčadi iz Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) "Ivan Pavao II." u Sarajevu. Nakon kotizacija i dogovora uslijedila je sv. misa u kapelici Sv. Ivana Pavla II., koju je predslavio dr. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a, u koncelebraciji tri svećenika koji su došli u pratnji momčadi.

kmnl 2020 1Na početku je nazočne pozdravio domaćin dr. Maršić te zahvalio na dolasku i spremnosti mladih, ali i njihovih župnika, za sudjelovanje u sportskom natjecanju i općenito programu NCM-a. Zahvalio je Mariu Tucakoviću, uposleniku centra i koordinatoru projekta KMNL-a, na organizaciji ovog natjecanja koje će trajati mjesec i pol.

kmnl 2020 2U svojoj propovijedi dr. Šimo je najprije objasnio nazočnima misna čitanja u kojima je Salomon od Boga tražio pronicavost, poštenje, a ne bogatstvo ili dug život što je možda bilo za očekivati. Potom je potaknuo mlade da u svom životu budu mudri, da napuste loše društvo ako im ne odgovara. „Gajite nešto dobro u sebi. U sebi trebamo prepoznati Božje darove i talente te ih razvijati.

kmnl 2020 4Ako imate dar za sport i nogomet razvijajte ga. Sport je dobar i zbog nadmetanja i zdravlja, ali i moment da se učimo zajedništvu, solidarnosti, prijateljstvu te da pazimo na drugoga i ne budemo sebični. Ima puno vrijednosti koje se mogu naučiti kroz sport“, rekao je propovjednik naglašavajući da kad god igra nogomet osjeti razliku kada se igra sam ili u timu. Napomenuo je nazočne da u utakmicama postoje posebna pravila te da je psovanje i srdžba posebice zabranjena. Poželio je da „sportska utakmica bude odmor, relaksacija i druženje kako bi se mladi odmakli od svojih svakodnevnih obveza“.

kmnl 2020 6
Ovogodišnju sezonu otvorila je utakmica između ekipa iz Frame iz Kreševa i župe Čuklić.
NCM Ivan Pavao II. u okviru svojih pastoralnih programa za mlade i ove godine župama Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije ponudio je mogućnost sudjelovanja u projektu KMNL-a. Cilj nogometne lige je okupiti mlade različitih profila i dobi kroz malonogometne aktivnosti obogaćene kršćanskom porukom ljubavi i vjere u život.
Pobjednik ovog turnira koji će trajati mjesec i pol ide na završetak nacionalnog natjecanja KMNL-a Crkve u Hrvata, a mjesto održavanja će biti naknadno određeno. (Nedjelja.ba)

kmnl 2020 7

Rezultati prve utakmice KMNL-a su:

Frama Kreševo -  Župa Čuklić  4:0

NCM "Ivan Pavao II." - Župa Stup 11:1

Župa Žepče - Župa Jelah 17:3

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE