Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Moja Kana Galilejska - 5. pripremna kateheza za SHKM, Zagreb 2020.

5. shkm kateheza ZGKroz ishode pete pripremne kateheze za SHKM u Zagrebu, autorica Brigita Gojak nastojala je pomoći katehizandima da kroz Marijin majčinski lik razumiju Crkvu kao zajednicu ustanovljenu na blagdan Duhova, koju vodi Duh Sveti i djeluje u njoj, te koja je mjesto pripadanja i ostvarenja poslanja svakoga od nas.

Upoznavanje kao memento (Podsjetnik!) na krštenje

Animator poziva sve prisutne da stanu u krug. Uzima početak niti klupka i izgovara riječi: Ja sam (izgovara svoje ime), kršten/a sam u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Potom, držeći nit, dobacuje klupko drugoj osobi... Mreža koja nastane znak je povezanosti svih vjernika koji su po krštenju postali djeca Božja i članovi Crkve.

Petar – Marija – Crkva
S jedne strane, „u Crkvi postoje mnogi ljudi nalik Petru, slabi i grješni koji svojim slabostima i nepostojanostima Crkvi nanose rane“. Ali ne zaboravimo da je Gospodin baš takve među prvima pozvao da ga slijede i njihove živote utkao u temelje Crkve. S druge strane, Marija koja je bila prisutna u svim važnim trenutcima Kristova života, darovana nam je za zagovornicu i pomoćnicu koja bdije, ne samo nad Crkvom koja je Zaručnica njezinog Sina, nego i svakog od nas. A Crkva, Crkva smo mi. Ti i ja koji smo, iako grješni, kršteni križem Isusa Krista.
Zato govoreći o svetosti Crkve, papa Franjo ističe: „Crkva smo grješnika; i mi takvi, grješni, pozvani smo na to da Bogu dopustimo da nas preobliči, obnovi i posveti.“

Neka nam i ova kateheza pomogne u rastu u svetosti jer naša osobna svetost je i svetost Crkve.

s.Marija Izabela Đaković, MVZ

Sadržaj kateheze, kao i radni materijal možete pronaći ovdje.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE