Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

SHKM: Talenti i zajednica

budi zrno koje 1024x678Šesta kateheza koja je ponuđena kao priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu, autorice Anamarije Župčić, nosi naziv: Talenti i igradnja zajednice.

Kako navodi autorica u ishodima kateheze, sudionici će otkrivajući svoje talente uvidjeti mogućnost doprinosa razvoja zajednica kojima pripadaju, od obitelji do Crkve kao zajednice vjernika. Naime, autorica uspoređuje talente sa zrnom gorušičinim koje je među najmanjim sjemenkama, no ono što će to zrno postati, izaziva divljenje. Upravo na taj način možemo gledati na vlastite talente. Svaki talent je u početku malen, no da bi se razvio i postao primjetan, trebamo uložiti mnogo truda. Samo služenjem talentom koji nam je dan, taj dar možemo uistinu prepoznati i umnožiti.

U konačnici, svatko od nas odlučuje staviti na raspolaganje svoje talente kako bismo doprinijeli razvoju zajednice, ali i sebe. No, ta odluka se donosi u punoj slobodi, u osobnom nastojanju da služeći razvijamo ono što jesmo i ono što možemo biti.

Priznajmo sebi, priznajmo svijetu: Sada je trenutak u kojem odlučujemo biti plodna zemlja.

Antonio Topalović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE