Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Međureligijska suradnja mladih na drugoj kampanji „INSIDE!“ projekta

IMG 9754Nakon uspješno prve kampanje s mladima u sklopu projekta „INSIDE!“ na kojem su mladi pravili snjegovića, u subotu 3. prosinca volonteri projekta podržanog od strane Europske Unije realizirali su drugu projektnu kampanju.
U suradnji s mladim vršnjačkim edukatorima projekta „Koračajmo zajedno“ koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u suradnji s Mitropolijom dabrobosanskom, Srpske Pravoslavne Crkve, koordinatorica „INSIDE!“ projekta Gorana Lovrić i Nadežda Mojsilović, koordinatorica projekta „Koračajmo zajedno“ s volonterima uređivali su dvorište Pravoslavne Crkve u Istočnom Sarajevu.

Vrijedni volonteri osim uređivanja dvorišta Pravoslavne Crkve tijekom druge kampanje imali su priliku upoznati jedni druge, naučiti o kulturi i običajima jedni drugih te još jednom podsjetiti kako njihovim malim pothvatima okoliš i priroda kojom smo okruženi mogu izgledati čarobno ako svatko od nas pokaže brigu prema istoj.
Susret je završen druženjem volontera u prostorijama parohijskog doma gdje je sve volontere pozdravio domaćin, otac Mladen, pravoslavni sveštenik koji je ohrabrio mlade da nastave raditi na projektima od velikog značaja za svakoga od nas, posebno naglašavajući međureligijsku suradnju mladih koja svakom njihovom poslu i aktivnosti daje posebnu čar.
Podsjećanja radi, projekt INSIDE! promovira aktivno sudjelovanje u društvu, kao i razmjenu mladih preko interkulturalnih iskustva iz triju zemalja te će tijekom dvije godine realizacije okupiti 1000 mladih. Nakon dvije kampanje, mladi u Bosni i Hercegovini realizirat će još dvije kampanje u prvoj godini projekta u cilju podizanja razine svijesti prema okolišu pod geslom „3R – Reuse, Reduce, Recycle“.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE