Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Kateheza za mlade u Gromiljaku: Želim biti sretan

Mladi Gromiljak 1U sklopu priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se ove godine održati u gradu Vukovaru 29. i 30 travnja, pod geslom „Krist, nada naša“, u Kući Navještenja na Gromiljaku u nedjelju, 5.ožujka 2017.god. s. Marina Perić održala je katehezu za mlade župe Gromiljak.

Animatori PMI susret su započeli prigodnom molitvom nakon koje je svatko od sudionika rekao što je za njega sreća i što ga čini sretnim. Mnogi su istakli važnost obitelji koja ih čini sretnima, Kristove prisutnosti u njihovim životima te vjere u Njega. Za njih je sreća imati dobre prijatelje, bit uspješan, nasljedovati Krista čineći djela ljubavi i pomagati onima koji su u potrebi te tako svjedočiti pripadnost Kristu i Crkvi.

Nakon uvodnog djela s. Marina je mlade pozvala da njeguju sreću tako što će u svakom danu pronaći nešto što ih raduje te ih potakla da budu zadovoljni sa sobom i njeguju zahvalnost prema Bogu zbog onoga što im daruje. “Sretan čovjek dijeli svoju sreću s drugima, zadovoljan je sobom i onim što ima, pozitivan je i vjeruje da svaki problem ima rješenje te nastoji pronaći nešto dobro i u najtežim situacijama” - istakla je s. Marina.

Mladi Gromiljak 3

Citirajući poslanicu Gal 6, 7b “Što tko sije to će i žeti” potakla je mlade da razmisle o načinu djelovanja u svakodnevici rekavši: “Svako dobro djelo koje posijete zasigurno će vam se vratiti, ali i svako zlodjelo, stoga treba paziti kako djelovati, što sijati, jer to će nam odrediti što ćemo kasnije požeti.” -rekla je s. Marina.

Nakon kratkog predavanja animatori PMI ( Željo Garić, Monika Prskalo, Andrea Ivanić i Sara Udovčić) su vodili radionice u kojima su s mladima razmišljali o sreći, o kršćanskim vrijednostima kao stilu života te izgradnji vukovarskog vodotornja koji je simbol ranjenosti i nade, ali i borbe za sreću unatoč besmislu i teškoćama života.

Za kraj samoga susreta animatori su, kao molitveno-meditativni završetak, pripremili citate za mlade koji govore o sreći te otpjevali pjesmu “Danas smo sretni, danas smo sretni mi”.

S. Marina Perić

Mladi Gromiljak 2

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE