Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sarajevo: Održana treća formacija animatora "Mladi za mlade"

Treca formacija Sarajevo 2020 2Od 15. do 16. lipnja 2020. godine u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je treća temeljna formacija animatora na kojoj se okupilo 30 mladih koji su u odlučili postati aktivni članovi Crkve i društva kroz proaktivno djelovanje u radu s mladima. Nakon prethodne dvije formacije kada su promišljali o tome tko je to animator i što određuje njegovo djelovanje, ova formacija bila je posvećena boljem razumijevanju dinamike grupe, kao i procesa unutar iste.

Treca formacija Sarajevo 2020 3Pored vještina vođenja grupe, mladi su vođeni animatorima instruktorima učili o tome što je igra, zašto nam je važna i kako ju voditi s malom ili velikom grupom. Igra kao istinska potreba svakog čovjeka zauzima važno mjesto u radu s mladima, ona pokreće, motivira i održava svaku grupu, a mladi kroz igru uviđaju mogućnost izgradnje kohezije i timskog rada. Pored teorijskog okvira, sudionici su imali priliku pokazati što su to naučili na zabavnoj večeri kada su izveli različite plesove. Nakon izvođenja plesova demonstrirali su svoje vještine vođenja igre pred ostalim sudionicima.

Treca formacija Sarajevo 2020 6Zabavna večer pokazala se izuzetno uspješnom i pomogla je sudionicima da teorijsko znanje primjene u praksi. Kao jedna od važnih radionica u cijelom programu je bila teorija i važnost evaluacije u kojoj su mladi obradili važnost povratne informacije u grupnom radu, kao sredstva koje može služiti u korist razvoja i poboljšanja animatorskog djelovanja pojedinaca, ali i kao pokretač promjene kod članova.
Važan dio programa su činile zajedničke molitve i euharistijska slavlja, pod vodstvom vlč. Damjana Solde, pastoralnog suradnika u Centru za mlade i vlč.dr. Šime Maršića, ravnatelja Centra,  koja su mladima bila izvrsna prilika za promišljanje o vrijednostima na kojima se temelji rad svakog mladog animatora. U prigodnoj propovijedi, posljednjeg dana formacije, vlč.  Maršić je govorio o vremenu pandemije kao prostoru za duhovnu izgradnju i prilici za činjenje duhovnog dobra među ljudima, u obiteljima i Crkvi.

Treca formacija Sarajevo 2020 4
Treća formacija je održana u skladu s epidemiološkim preporukama i odredbama kako bi se očuvala sigurnost i dobrobit svih prisutnih.

Treca formacija Sarajevo 2020 1

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE