Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Djeca u riziku – edukacija u kontekstu pandemije COVID 19

Edukacija Mirela 2020Djelatnici i vršnjački edukatori Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II. su 18. i 19. lipnja 2020. sudjelovali na dvodnevnoj edukaciji u sklopu projekta Because we care, održanom u prostorijama Centra za mlade u Sarajevu. Ovaj projekt ima za cilj educirati djelatnike i suradnike Centra za mlade o mjerama i načinima zaštite djece. Edukacijom želimo poboljšati vještine prepoznavanja znakova moguće ugroženosti djece, te osigurati smjernice za sigurniji i efikasniji rad s djecom.

Edukacija Mirela 2020 1Tijekom predavanja na temu Djeca u riziku, karakteristike razvojnih faza i moguće intervencija unutar vanškolskog okruženja u kontekstu pandemije COVID -19, koje je održala dr. Mirela Badurina, geštalt psihoterapeut i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente, djelatnici i vršnjački edukatori imali su priliku slušati kako je novonastala situacija utjcala na djecu, ali i na odrasle.

Edukacija Mirela 2020 2Dr. Mirela je govorila o tome kako su djeca ranjiva, kao i odrasli, ali i da su opremljena kapacitetom rezilijentnosti – vještinama u rješavanju teških situacija, po uvjetom da im se pruži jasna i odgovarajuća podrška iz okruženja. Također, sudionici su imali priliku čuti koji su to osnovni principi u radu s djecom i adolescdentima tj. o sekundarnoj prevenciji.
Svi sudionici su aktivno sudjelovali u edukaciji kroz predavanje, diskusije, iskustveni rad te kroz različite igre opuštanja.
Marijana Miketek

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE