Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Odžak: Održana četvrta formacija za animatore iz Posavine

Cetvrta formacijaPosavina2020 3U periodu od 1. do 2. srpnja u Odžaku u Župi glavosjeka sv. Ivana Krstitelja održana je četvrta formacija animatora, ujedno i završena temeljna formacija Škole animatora Mladi za mlade u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Četvrti susret mladih je bio u znaku duhovne izgradnje svakog animatora. Mladi su kroz radionice Isus, Kako ja danas mogu biti sličan Isusu, Služenje i dr. promišljali o svojoj vjeri, duhovnosti te odnosu s Isusom Kristom. Promicanje kršćanskog poziva, poziv na Nebo i svetost zauzima važno mjesto u pastoralnom djelovanju Kristove Crkve, a posebno danas u izrazito nemirnim i izazovnim vremenima. Polazeći od toga da je temeljni životni poziv svakog kršćanina odgovoriti na Božju ljubav u ljubavi prema Bogu i braći ljudima, prvi je cilj promicanja kršćanskog poziva djelovati na području evangelizacije i duhovne formacije mladih. Uz taj opći i temeljni poziv, Bog svakom kršćaninu upućuje i jedan konkretni poziv na nasljedovanje Isusa Krista u njegovom Tijelu, u djelu na korist zajednice. Jedna od aktivnosti koja objedinjuje sve navedene zahtjeve i potrebe Crkve je animatorstvo. No, animiranje ima konkretan osobni oblik, to je: animator. Animator je onaj koji se osjeća korisnim članom svoje zajednice i odlučuje se za aktivno participiranje na pastoralnom životu Crkve, on u njoj želi rasti nastojeći ujedno pomoći zajednici da i ona raste i unapređuje svoj apostolat. Na sva ova pitanja mladi su tijekom četvrte formacije imali priliku odgovoriti sebi na adekvatan i prihvatljiv način, što je dragocjeno iskustvo i potreba svake mlade osobe danas.
Cetvrta formacijaPosavina2020 2Poseban dio programa su činile zajedničke molitve i meditacije, dok je središnji događaj programa činila sveta misa koju je vodio vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik u centru za mlade te vlč. Ivan Dragičević, kapelan u Župi glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku koji su pozvali mlade na iskreno življenje svog poziva kao mlade osobe i animatora. Prema riječima sudionika, iskustvo četvrte formacije duboko oblikuje njihovo razumijevanje samog animatorstva kao poziva, ali i njegovom poslanju u današnjem svijetu i Crkvi. Svijest o poslanju koje animator želi izvršiti temeljna je pokretačka snaga cjelokupnog njegovog pastoralnog angažmana. Da bi netko zaista mogao autentično svjedočiti svoju vjeru i u drugima je buditi potrebno mu je trajno obraćenje i pročišćavanje vlastite motivacije. Izbor animatorske službe jedan je od odgovora na poziv i specifično služenje koje Gospodin stavlja pred pojedinca u odnosu na njegovu povijest i stvarnost u kojoj živi. To je ponovni odgovor na Božji poziv kojim se odlučujemo služiti u zajednici darujući svoje talente, vrijeme… cijelog sebe za spas duša.
Specijalizacija animatora, koja čini posljednji korak do završetka cijelog programa i certificiranja za animatorsko djelovanje unutar župne i školske zajednice, održat će se od 29. srpnja do 4. kolovoza u Sarajevu u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Cetvrta formacijaPosavina2020 1
Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE