Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Uspješno održano prvo predavanje polazanicima projekta "Iuvenes Fructus"

Iuvenes Fructus predavanje 1U sklopu projekta Iuvenes Fructus, koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ realizira u suradnji s poduzećem Zorg-In i Srednjom strukovnom školom Orašje, u subotu 11.ožujka, Kornici je održana prva edukacija polaznika na temu Podizanje voćnjaka.

Program je započeo teoretskim predavanjem profesorice Gorane Blažanović o principima sadnje novih voćki, te je nakon kratke pauze nastavljen predavanjem o primjeni tih principa na primjeru jabuke. U sklopu predavanja održana je i kratka neformalna diskusija gdje su polaznici imali priliku razriješiti eventualne nejasnoće iz predavanja.

Iuvenes Fructus predavanje 3Nakon ručka, predavači i polaznici su u primjerenoj opremi edukaciju nastavili u voćnjaku Zorg-In-a, gdje su ih dočekale pripremljene sadnice mladih jabuka i sav potrebni materijal za sadnju. Unatoč lošim vremenskim prilikama, polaznici su pokazali mnogo entuzijazma za učenjem, te su voćnjak Zorg-In-a obogatili s 20 uspješno zasađenih novih stabala jabuke.

Program je završen uz osvježenje i razmjenu iskustava u prostorijama Hrvatskog kulturnog sportskog društva Kornica, uz dogovor za naredni termin edukacije. Sljedeća grupa polaznika okupit će se već sljedeće subote, 18. ožujka kada će se upoznati s principima podizanja novih voćnjaka, baš kao i prva grupa.

Podsjećanja radi, projekt ima za cilj educirati mlade te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi(voćarstvu). Tijekom godinu dana njih 20 zajedno će učiti, raditi, steći radne navike i na kraju programa imati priliku biti izabrani za pet najboljih polaznika koji će dobiti poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Monika Malbašić

Iuvenes Fructus predavanje 2

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE