Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Raznolik program drugog dana Specijalizacije animatora

Spec animator 1 2020 1„Ja sam istinski trs, a Otac moj — vinogradar“, bile su riječi s kojima je započeo drugi dan Opće specijalizacije animatora u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II u Sarajevu. Naime, u razdoblju od 22. do 28. srpnja održava se posljednja aktivnost jednogodišnje obuke župnih animatora u programu Mladi za mlade koji je okupio 30 sudionika, te 7 animatora instruktora iz cijele Bosne i Hercegovine.

Drugi dan specijalizacije obilježen je nizom radionica koje će animatorima svakako pomoći u svom pastoralnom radu, ali i u osobnom rastu i razvoju. Nakon doručka sudionici su pod vodstvom Hrvoja Ledića, animatora instruktora slušali o komunikaciji kao sveprisutnoj i kompleksnoj aktivnosti. Komuniciramo s obitelji, prijateljima, poznanicima, sa suradnicima, kao i s nepoznatim ljudima, čak i kada nismo u društvu nago preko interneta i drugih medija. Ona je proces u kojemu pošiljatelj poruke priopćava informaciju primatelju poruke te se događa proces izmjene, usvajanja i reagiranja. Nakon komunikacije i prigodnih vježbi, sudionici su slušali o temeljima animatorstva, pozivu i poslanju animatora u današnjem društvu te samom povijesnom razvoju i izazovima animiranja, o čemu je govorio Ivan Popović, animator instruktor i student Filozofsko-teološkog studija u Sarajevu. Nastavak radionica je bio usmjeren ka tematici molitve te aktivnostima koje predstoje kako bi se organizirala molitva za različite skupine mladih, ali i o teškoćama prilikom osobne i zajedničke molitve, što je definitivno korisno znanje za buduće animatore kojiam će molitva predstavljati temeljno polazište za organizaciju i vođenje aktivnosti.
Spec animator 1 2020 2Nakon ručka i posljepodnevne pauze, sudionicima su kroz praktičnu vježbu predstavljeni različiti stilovi vođenja koje možemo pronaći u radu s grupama, odnosno stilovi koje prakticiraju voditelji tijekom rada s grupama. Sadržajan dan je obogaćen i radionicama o karitativnim aktivnostima te radu s ministrantima, što je direktno proizašlo iz potreba župnih zajednica budući da su animatori često angažirani u navedenim aktivnostima.
Drugi dan specijalizacije je obilježen zanimljivom igrom u kojoj je pred sudionike postavljen niz manjih igrica koje su trebali riješiti u što kraćem vremenu te na taj način donijeti pobjedu cijelog tima. Nakon igre večer je završena zajedničkom molitvom koju su pripremili polaznike Škole animatora te na taj način pokazali svoje talente i animatorske kompetencije za budući rad.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE