Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Peti dan Specijalizacije animatora posvećen učenju o medijima

Spec animat 5 2020 1U nedjelju, 28. srpnja večernjom molitvom u duhu Taize-a završen je peti dan Opće specijalizacije animatora u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. U prijepodnevnom dijelu programa sudionici su vođeni animatorima instruktorima Anom Kulier te Hrvojem Ledićem slušali o dvije važne aktivnosti u pastoralnom radu, a to su mediji i novinarstvo te planiranje.

Naime, novi mediji danas predstavljaju najbrže rastući servis za prijenos informacija. Takve informacije su dostupne svima i svugdje, a njihova važnost je ogromna. U animatorskom poslanju mediji trebaju igrati važnu ulogu budući da samo izvještavanje doprinosi popularizaciji aktivnosti, odnosno čine ih vidljivima široj javnosti. S druge strane, aktivnosti koje animatori nastoje činiti i organizirati proizlaze iz temeljne aktivnosti – planiranja, o čemu se govorilo u drugoj radionici. Planiranje je istinska potreba svakog pojedinca i društva, a manifestira se kao izradba planova budućih akcija te koordinacija i kontrola organizacije ostvarivanja tih planova.
Posljepodnevni dio programa mladi animatori, polaznici Programa Mladi za mlade su imali priliku pokazati svoje vještine i znanja te organizirati samostalno zabavnu večer. Ova mogućnost je bila svojevrsni „test“ usvojenih kompetencija za samostalan rad, što je svakako učinilo da se animatori pokažu u najboljem svjetlu te da njihova kreativnost bude vidljiva.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE