Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Neka volonterska avantura započne: Otvorene prijave za akciju 72 sata bez kompromisa

mockup logo 72 CopyPrije deset godina u Bosni i Hercegovini započela je volonterska avantura 72 sata bez kompromisa koja je kroz pet volonterskih akcija koje su se održale u BiH okupila 4 000 mladih, a koji su tijekom tri dana akcije uspješno realizirali 420 projekata, te tako pružili pomoć više od 100 000 stanovnika širom naše države.

Volonterska akcija koja je započela u Njemačkoj 1995. godine, a koja ima za cilj mlade potaknuti na volontiranje i beskompromisno stavljanje sebe na raspolaganje drugima, ove godine po šesti put održat će se od 24. do 27. rujna a na akciju se mogu prijaviti svi zainteresirani koji žele raditi na promociji volonterskog rada. I ove godine, mladi će volontirajući na najvećoj volonterskoj akciji u Vrhbosanskoj nadbiskupiji imati priliku pomoći potrebitima, osjećati se korisnima i odgovornima u svojim lokalnim zajednicama radeći na humanitarnim, ekološkim, kreativnim, duhovnim, edukativnim projektima.

Na akciju 72 sata bez kompromisa mladi se mogu prijaviti individualno ili kao dio volonterske skupine, dok će projektni tim Centra za mlade Ivan Pavao II. biti u komunikaciji sa župnicima, kapelanima, časnim sestrama, nastavnicima i voditeljima mladih oko prijave projekata za mlade.

Akcija je posebna jer pruža priliku župama, školama, različitim organizacijama, staračkim domovima, dječjim domovima bez roditeljskog staranja, ali i Udrugama koje rade s mladima priključiti se akciji, kako bi svojim primjerom pružili podršku projektu i konkretno na terenu pokazali spremnost i otvorenost odgajati mlade naraštaje u volonterskom duhu na korist cijele lokalne zajednice, ali i osoba koje su u potrebi.

Prijavni obrazac koji je potrebno online ispuniti poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 13. rujna do 00:00h, nakon čega će projektni tim sve prijavljene obavijestiti o daljnjim informacijama o akciji.
Važno je naglasiti da će se svi volonteri tijekom akcije morati pridržavati epidemioloških mjera prema preporukama kriznog stožera, što podrazumijeva i broj sudionika koji će raditi na prijavljenim projektima. Ako bude veći broj prijavljenih, potrebno je osmisliti i više projekata u župnim i lokalnim zajednicama kako bi svi imali podjednake mogućnosti za sudjelovanje u projektu.

Centar za mlade Ivan Pavao II. se također stavlja na raspolaganje svim voditeljima skupina, župnicima, časnim sestrama, kapelanima, nastavnicima oko pomoći u kreiranju projekata na koje se mladi beskompromisno prijavljuju, što znači da informacije o tome što će mladi u njihovim zajednicama raditi ne trebaju dijeliti sa sudionicima. Tijekom trajanja akcije, djelatnici Centra, zajedno s timom Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije i vršnjačkim edukatorima pridružit će se mladima na terenu kako bi im pomogli u realizaciji, medijski pratili njihov radi, ali i bili na raspolaganju za bilo koji vid podrške.

„72 sata bez kompromisa važan je projekt za mlade, te se iskreno nadamo da ćemo i u ovome izazovnom razdoblju uspjeti realizirati akciju, kako bismo pomogli potrebitima, ali kako bi osigurali priliku mladima, da se ugodno i korisno osjećaju tijekom trajanja akcije, poštujući preporuke i mjere stožera“- poručili su organizatori volonterske akcije.

Individualni prijavni obrazac možete preuzeti ovdje. 

Prijavni obrazac za skupinu volontera možete preuzeti ovdje. 

Prijavni obrazac za projekt možete preuzeti ovdje. Obrazac za projekt mogu ispuniti samo voditelji mladih, župnici, časne sestre, kapelani, profesori, nastavnici itd. 

 Josip Milanović 

 

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE