Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

72 sata bez kompromisa: Misno slavlje kao kruna dana

DSC 0257 CopyU petak, 25. rujna aktivnosti akcije 72 sata bez kompromisa u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, privedene su kraju svetom misom u kapelici Centra.

Misno slavlje je, u zajedništvu s ravnateljem NCM-a vlč. Šimom Maršićem, ravnateljem Katoličkog školskog centra Sv. Pavao u Zenici vlč. Vlatkom Rosićem, vlč. Damjanom Soldom, pastoralnim suradnikom NCM-a te salezijancem don Ivanom Širićem, predvodio vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić.

Na početku se obratio ravnatelj vlč. Maršić i uputio dobrodošlicu i zahvalu okupljenima, među kojima su bili i članovi Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije.

DSC 0260 CopyNakon naviještenoga Evanđelja, kako je kazao, mons. Vukšić nije izrekao uobičajenu propovijed, nego je mladima, na temelju evanđeoskih riječi uputio nekoliko misli na razmišljanje, i na kraju pozvao sve da u kratkoj šutnji sebi odgovore na Isusovo pitanje: „A ti, što ti kažeš, tko sam ja?“

Euharistijsko slavlje pjesmom su animirali mladi sa Stupa koji sudjeluju u akciji 72 sata bez kompromisa, uz klavirsku pratnju Davora Krajinovića, člana medijskog tima i djelatnika Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN).

Poslije svete mise upriličena je večera i kratko druženje te su potom djelatnici MCVN-a Tina Matić Ilić i Miroslav Gracić održali praktičnu medijsku radionicu za sudionike akcije, tijekom koje je bio naglasak na samostalnom pisanju vijesti o prvom danu akcije i fotografijama koje ju mogu pratiti.

Medijski tim

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE