Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

72 sata bez kompromisa: Gromiljak, Kiseljak i Kornica u beskompromisnom vlaku

gromiljakDa korona nije slomila volju niti volonterski duh pokazali su i mladi iz Gromiljaka, Kiseljaka i Kornice, koji su se spremno pridružili volonterskoj avanturi – 72 sata bez kompromisa.

Tako su mladi u Gromiljaku volontersko djelovanje započeli večernjom sv. misom 24. rujna i klanjanjem pred Presvetim u 19 sati koje je trajalo cijelu noć, koje su otvorila djeca, a smjenjivali su se ostali župljani. Prvoga dana akcije mladi su se okupili ispred samostana sestara Služavki Maloga Isusa, gdje su se najprije dogovorili o pravilima koja će vrijediti sljedećih dana i podijelili zaduženja. S njima su radile i koordinirale poslovima s. Rudolfa Paradžik, poglavarica samostana i s. Jelena Jovanović.
Oni su, među ostalim, čistili grah, pospremali garaže, slagali doniranu odjeću za siromašne, čupali travu i korov oko samostana, kupili tikve iz vrta, čistili crkvu... Kao i većinu volontera danas, i njih je kiša u više navrata prekidala u poslovima, ali čim bi stala odmah su svi bili na svojim mjestima i marljivo radili.

received 667171737258253Nedaleko od Gromiljaka, u župi Sv. Ilije u Kiseljaku, nekoliko volontera spremno je započelo s čišćenjem i pospremanjem crkvenih prostorija, te će svoje volontiranje nastaviti i sljedećeg dana.

Na drugom pak kraju BiH, u Posavini, odnosno u selu Kornica tim volontera iz Regionalnog ureda NCM-a bio je također dijelom akcije 72 sata bez kompromisa tako što su pravili darove za druge mlade.
Pet okupljenih volonterki, uključujući Amandu Đogaš, voditeljicu Regionalnog ureda, imalo je namjeru brati jabuke u poduzeću Zorg In d.o.o. u Kornici, no zbog kiše to nije bilo moguće. Ipak, pokazale su kako mladi mogu biti kreativni te su odlučile volontirati na nešto drugačiji način.
kornica1Okupljene djevojke su u zatvorenom prostoru izrađivale poklone za mlade iz Centra za edukaciju i rehabilitaciju Kuća nade. Pisale su prigodne poruke, pravile ukrasne vrećice i narukvice i tu akciju će završiti u nedjelju, 27. rujna. Prvog dana akcije, osim što su pripravljale iznenađenje za druge, i same su imale lijepo druženje.
U subotu, 26. rujna, druga skupina iz Kornice okupit će se kako bi očistila prostorije Regionalnog ureda.
Medijski tim

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE